Kto bywał tam już w zeszłym roku wie, że warto, a kto jeszcze tam nie trafił, powinien rozpocząć swoje wizyty (na pewno będą regularne) od urodzinowych atrakcji.

Lodowe niespodzianki

Choć bistro słynie z lodów w brioszce (będą znów dostępne w wiosennym menu), to tym razem właściciele postawili na małą wariację. Włoskie lody będą serwowane w croissancie! Maślany rogal będzie dostarczony przez Mikropiekarnię Okruchy i dostępny jedynie w sobotę, 18 marca. Dobrze zaplanujcie ten dzień!

  • Zobacz też: 

    TOP 15 najdziwniejszych budynków w Łodzi. Zachwycają i... zaskakują! [ZDJĘCIA]

Stacja Posypane

Przez cały weekend (18–19 marca) w MILK-u będziemy mieli możliwość skomponowania deseru lodowego według własnego pomysłu. Przy stacji z pysznościami, od Asi Banad z Posypane, dodamy do lodów czekoladowe brownie, ciasteczka maślane z gochujang, karmelki pistacjowe, miniserniczki, popcorn na palonym maśle czy mleczną kruszonkę z płatków Corn Flakes. Nie zabraknie też słodkich sosów. Obstawiamy, że najlepszym wyborem będzie pistacjowy z białą czekoladą i herbatą matcha. Nie możemy się doczekać!