UM Łódź: Sir Deser zachwyca kolorowymi monoporcjami. Nowa pracownia cukiernicza przy Skargi

1 min czytania

Mała, ale klimatyczna kawiarnia to jedno z nielicznych miejsc w okolicy oferujących słodkości, które cieszą nie tylko podniebienie, ale i oczy. Jednoporcjowe desery, francuskie makaroniki w zaskakujących smakach (np. prosecco), tartaletki lub ciastka na patyku można zjeść na miejscu albo zabrać ze sobą na wynos. Jedno jest pewne desery są tak dopracowane, że aż szkoda je jeść.

Dopracowane monoporcje i puszyste drożdżówki

Sezonowo wypiekane są również drożdżówki z owocami (teraz królują jagody), bułeczki cynamonowe oraz kardamonki. Są jednak dostępne do wyczerpania zapasów. Aby być na bieżąco z nowościami w słodkiej witrynie lub mieć pewność, że ciastka, które chcemy zakupić, są jeszcze na półkach, polecamy obserwować profil pracowni na Instagramie.

Pracownia tworzy torty na zamówienie oraz słodkie stoły na imprezy okolicznościowe. O szczegóły można pytać na miejscu lub pod tel. 792 797 904.

Autor: krystian