UM Łódź: Bistro Bela Ciao gości na Widzewie. Śniadania i obiady przez cały dzień! [ZDJĘCIA]

2 min czytania

W naszym menu króluje kuchnia polska, choć czasem zdarzają się od niej odstępstwa mówi Marcin Chudzik. Dania przygotowywane są według receptur szefowej kuchni, Urszuli Krychniak, zdobywczyni wielu nagród i wyróżnień w konkursach kulinarnych.

W karcie znajdziemy śniadania, a szczególną uwagę warto zwrócić na góralskie propozycje z pieczonym serem i żurawiną oraz wegetariańskie z pieczoną papryką i awokado. W ciągu dnia na mniejszy głód polecane są minilunche, np. pierogi w rosole lub kaszanka z konfiturą z czerwonej cebuli na pieczywie własnego wypieku. Nie zabraknie również czegoś dla osób z większym apetytem.

Z okazji Dnia Zalewajki (15 marca) przygotowaliśmy naszą wersję regionalnego dania na naturalnym zakwasie wyrabianym w Bela Ciao. Zupa jest już dostępna w menu, a można jeść ją codziennie, od samego rana dodaje właściciel.

Restauracje w Łodzi, które się zamknęły. Za którymi będziesz tęsknić najbardziej? [SONDA]

Złote, a skromne. TOP 10 miejsc w Łodzi, na które nie spojrzysz bez mrużenia oczu!

Słodka gablota pęka w szwach

Wszystkie słodkości przygotowywane są od podstaw w restauracji. Gablota pełna jest deserów, a wśród nich na podium staje tort bezowy z musem z malin. Choć to niejedyna pozycja, której warto spróbować, to polecamy zamówić go najpierw. Wszystkie ciasta są dostępne również w opcji na wynos oraz z możliwością zakupu całego wypieku na specjalną okazję.

Lokal jest czynny od poniedziałku do czwartku w godz. 8:3018:30, w piątek zamyka się dwie godziny później (z powodu kameralnych koncertów organizowanych co tydzień). W sobotę zjemy tutaj od godz. 9:00 do godz. 19:00, a w niedzielę w godz. 9:0017:00. Można przychodzić z pieskiem!

Autor: krystian