UM Łódź: Zjedz śniadanie w Manufakturze. Przysmaki kuchni wegetariańskiej, polskiej, a nawet kubańskiej
Znana z tradycyjnej, polskiej kuchni restauracja Rajskie Jadło przeszła niedawno dużą metamorfozę zmieniło się nie tylko wnętrze lokalu, ale także cała karta menu. Od teraz znajdziemy tu również śniadania m.in. jajecznicę na boczku, twarożki czy grillowane frankfurterki. Codziennie w godz. 9:0012:00.
Wegetariańskie i wegańskie przepisy kucharzy podbiły już niejedno serce. W ofercie śniadaniowej znajdują się m.in. francuski omlet z twarogiem i mixem owoców, burrito z wędzonym tofu czy tofucznica z seitanem. Od poniedziałku do piątku w godz. 10:0012:00, w weekendy w godz. 10:0013:00.
Kucharze Szpulki jako jedni z pierwszych w Manufakturze wprowadzili ofertę śniadaniową. Na ranne ptaszki czekają m.in. fritatty z szynką i kozim serem, tosty, jajecznica na maśle czy puszysty omlet Dutch Baby. Od poniedziałku do piątku w godz. 8:3012:00, a w weekendy w godz. 9:0012:00.
A może kubańska uczta? Kucharze Manuarte ugoszczą łodzian oryginalnymi śniadaniami. Przygotowali m.in. grillowaną ciabattę z chorizo, tortille la redona z fetą, a także omlet wytrawny z szynką dojrzewającą i pieczarkami. Codziennie w godz. 10:0013:00.
W La Vende znajdziemy siedem propozycji. To zdecydowanie opcje na duży głód. Aromatyczna szakszuka, domowa jajecznica, naleśniki czy omlety zaspokoją głód najwybredniejszego śniadaniożercy.
Autor: krystian