9 zdjęć
fot. mat. pras.
fot. mat. pras.
fot. mat. pras.
fot. mat. pras.
fot. mat. pras.
ZOBACZ
ZDJĘCIA (9)

Czym byłoby zjedzenie misternie złożonego dania bez zrobienia zdjęcia? Do tego zachęcają organizatorzy jesiennej edycji Restaurant Week, która odbywa się pod hasłem #FoodLooksGood. 

Restaurant Week – ile kosztuje?

Festiwalowych dań można jeszcze spróbować podczas ostatnich dni Restaurant Week w Łodzi. W cenie 69 zł (wejdź na stronę www.restaurantweek.pl i sprawdź, jak uzyskać 20 zł rabat) spróbujemy trzydaniowego menu oraz festiwalowego koktajlu. Łódzcy szefowie kuchni wykazali się kreatywnością przy przygotowywaniu festiwalowych propozycji, a popis ich umiejętności i talentu zweryfikują goście na degustacyjnych kolacjach.

POLECAMY

fot. ENVATO ELEMENTS
Kawiarnie speciality w Łodzi. Gdzie napijecie się kawy parzonej alternatywnie? [MAPA]
fot. Pocztówka RUCH
Restauracje dawnej Łodzi. To tu łodzianie chodzili na dancingi, striptiz i pierogi ruskie [ZDJĘCIA]

Menu Restaurant Week

Czego możemy się spodziewać? W menu czekają m.in. risotto z salami picante (Angelo Ristorante), kartacze z jagnięciną na białej zasmażanej kapuście podane z kandyzowaną żurawiną (Ryby&Owce) czy zapiekane sushi z tempehem pod sosem serowym ze sriracha majo (Koku Sushi). Opcji jest jednak o wiele, wiele więcej.

W ofercie będą dostępne dania wegetariańskie i wegańskie, mięsne i rybne. Miejsca w wybranej restauracji można już rezerwować na stronie festiwalu lub w aplikacji app.rclb.pl. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut.