Targi zdrowej żywności to dobra okazja, aby zapoznać się z ekologicznymi nowinkami oraz przetestować certyfikowane produkty od polskich i zagranicznych producentów. Wydarzenie skierowane jest nie tylko do osób z branży, ale również do miłośników ekożywności i świadomych konsumentów.
Ekowykłady i panele dyskusyjne
Podczas tegorocznej edycji planowanych jest wiele wystąpień i paneli dyskusyjnych dotyczących zdrowego stylu życia. Wszyscy zainteresowani tematem alergii pokarmowych będą mogli wysłuchać wykładu „Dieta mięsna czy roślinna – która jest zdrowsza dla człowieka?”. Prowadzący opowiedzą o tym, jakie skutki może powodować spożywanie mięsa w nadmiarze, jak budować dietę optymalną dla zdrowia oraz co ma wspólnego żywność GMO z mięsem, które kupujemy w sklepie.
POLECAMY
Nowy sezon w Teatrze Kamila Maćkowiaka. Zgarnij zniżkę na bilety! [REPERTUAR]
Ferwor zastąpi Klub 97. Nowa pizzeria w kultowym ogródku przy Piotrkowskiej
Kulinarne warsztaty dla każdego
W sobotę (17 września) dwa pokazy kulinarne poprowadzi Tomasz Jakubiak, który zaproponuje uczestnikom autorskie pomysły na dania łatwe do odtworzenia w domu. Natomiast w niedzielę (18 września) o kiszonkach idealnych na chłodniejsze miesiące opowie Katarzyna Gubała.
W piątek i sobotę impreza będzie trwać w godz. 10:00–17:00, a w niedzielę do godz. 16:00. Bilet normalny w cenie 15 zł, ulgowy – 10 zł.
Szczegółowy program targów dostępny tutaj: https://naturafood.pl/dla-odwiedzajacych/program-targow