ZDJĘCIA
Od 14 do 23 kwietnia łódzkie restauracje i kawiarnie ugoszczą łodzian, serwując im autorskie desery z czekoladą w roli głównej. Organizatorzy, czyli Jemy w Łodzi i Łódzkie Centrum Wydarzeń, zadbają o to, aby w ciągu 10 dni nie zabrakło ciekawych atrakcji, warsztatów i degustacji.
Konkurs dla domorosłych cukierników
Jeśli w domowym zaciszu spełniasz się jako cukiernik, a rodzina zajada się Twoimi wypiekami, stań do konkursu na najlepsze brownie. W finale zmierzą się cztery osoby, które pod okiem Darii i Adama Marszałków z butikowej cukierni Cocoart’s upieką swoje popisowe czekoladowe ciasto. Organizatorzy czekają na kandydatury do 11 kwietnia pod adresem
POLECAMY
Warsztaty kawowe
W trakcie festiwalu palarnia Quba Caffe zaprosi kawoszy na warsztaty do kawiarni Szykier. Podczas zajęć uczestnicy nauczą się parzyć te same ziarna różnymi technikami. Bilety będą dostępne wkrótce.
Pairing czekolady z rumem
Czekolada w połączeniu z jakościowym alkoholem? To para idealna! Przekonają się o tym goście degustacji w sklepie Mucha w kieliszku. Warsztaty odbędą się 15 kwietnia, a w trakcie ich trwania uczestnicy spróbują pięciu rumów i dwóch ginów w połączeniu z kawowym deserem. Koszt: 199 zł za osobę. Zapisy trwają na stronie: www.muchawkieliszku.pl.