10 zdjęć
fot. mat. pras.
fot. mat. pras.
fot. mat. pras.
fot. mat. pras.
fot. mat. pras.
ZOBACZ
ZDJĘCIA (10)

Czym byłoby zjedzenie misternie złożonego dania bez zrobienia zdjęcia? Do tego zachęcają organizatorzy jesiennej edycji Restaurant Week, która odbywa się pod hasłem #FoodLooksGood. 

Restaurant Week – ile kosztuje?

Festiwalowych dań będzie można spróbować podczas zbliżającej się edycji Restaurant Week w Łodzi. W cenie 69 zł (wejdź na stronę www.restaurantweek.pl i sprawdź, jak uzyskać 20 zł rabat) spróbujemy trzydaniowego menu oraz festiwalowego koktajlu. Łódzcy szefowie kuchni wykazali się kreatywnością przy przygotowywaniu festiwalowych propozycji, a popis ich umiejętności i talentu zweryfikują goście na degustacyjnych kolacjach.

POLECAMY

Wege festiwal - fot. ŁÓDŹ.PL
Wege Festiwal na Piotrkowskiej 217. Pierwsze takie wydarzenie w nowym roku
 - fot. ENVATO ELEMENTS
Kawiarnie speciality w Łodzi. Gdzie napijecie się kawy parzonej alternatywnie? [MAPA]

Menu Restaurant Week

Czego możemy się spodziewać? W menu czekają m.in. risotto z salami picante (Angelo Ristorante), zalewajka z jajkiem przepiórczym i oliwą szczypiorkową oraz maślaną chałką (Ciasno jak w Ulu), kartacze z jagnięciną na białej zasmażanej kapuście podane z kandyzowaną żurawiną (Ryby&Owce) czy krokiety ryżowe z dynią z oliwą ziołową (Wzorcownia by W. Bober Fabryka Wełny). Opcji jest jednak o wiele, wiele więcej.

W ofercie dostępne będą  dania wegetariańskie i wegańskie, mięsne i rybne. Miejsca w wybranej restauracji można już rezerwować na stronie festiwalu lub w aplikacji app.rclb.pl. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut.