UM Łódź: Corn Doggs przy Piotrkowskiej. Pierwszy taki fast food w Łodzi! [ZDJĘCIA]

2 min czytania

Corn dogi (rzadziej parówki w cieście) to amerykańskie danie typu fast food. Są to parówki pokryte ciastem kukurydzianym, następnie smażone w gorącym oleju i najczęściej podawane na drewnianym patyku.

Takiego fast foodu jeszcze w Łodzi nie było. Niszę tę wykorzystało dwóch przyjaciół Igor i Jakub, którzy stworzyli miejsce oryginalne i każdemu po drodze. Menu jest krótkie znalazły się w nim zarówno klasyczne smaki, jak i kulinarne ciekawostki. Zaczynamy od wyboru doga: amerykański, z pikantnymi Cheetosami, orzechowymi lub serowymi chrupkami, w azjatyckiej panierce panko, z frytkami lub nadziewany serem. W środku może znaleźć się parówka (również wege), mozzarella, cheddar lub opcja pół na pół. Całości dopełni sos aż dziewięć smaków do wyboru oraz cukrowa posypka. Ceny wahają się od 13 do 18 zł.

Najdłuższe ulice w Łodzi. Która liderką? Uwaga, na liście nie ma Piotrkowskiej!

Najkrótsze ulice w Łodzi. Przy najmniejszej nie zmieściłby się dom! [RANKING]

Na nieco większy głód sugerujemy sięgnięcie po doga z dodatkami. Mogą to być wegańskie cebulowe krążki, nuggetsy mac’n’cheese lub z habanero i serem cheddar. Za całość z napojem zapłacimy wtedy 30 zł.

Corn Doggi do nocy

Corn Doggs są otwarci od wtorku do czwartku w godz. 12:0023:00, w piątki i soboty od godz. 11:00 do ostatniego klienta, natomiast w niedziele od godz. 11:00 do 23:00. Można również składać zamówienia z dostawą przez aplikację Glovo i pyszne.pl. Po więcej informacji i nowości warto wpaść na ich profil na Facebooku.

Autor: krystian