UM Łódź: Fine Dining Week w Łodzi przedłużony. Więcej czasu na rezerwację stolika

1 min czytania

Ta edycja festiwalu to opowieść o nowoczesnej gościnności, która obok dań i kunsztu szefa kuchni determinuje całe doświadczenie kulinarne. Cechuje się profesjonalną i przyjacielską obsługą oraz zwracaniem szczególnej uwagi na karmienie nie tylko brzucha, ale i wzroku.

W ramach wydarzenia będzie można odwiedzić restauracje premium oraz te młode, które aspirują do tego miana. Swoje popisowe dania w Łodzi i okolicach przygotują: Ukryte Rzeki, Piwnica Łódzka, SoTe i Farma Bii. Ta ostatnia restauracja znajduje się w pensjonacie ze szkołą gotowania, a wszystko w otoczeniu Parku Krajobrazowego Wzniesień Łódzkich. Dla osób lubiących wycieczki za miasto będzie to dobra okazja do uprawiania gastroturystyki w okolicach Łodzi.

Na czym to polega?

Na gości czekają doświadczenia restauracyjne, dostępne w festiwalowych zestawach: trzy dania + amuse-bouche + koktajl za 99 zł, pięć dań + amuse-bouche + koktajl za 179 zł oraz większe, rozbudowane menu w cenie powyżej 199 zł. Podczas rezerwacji na stronie

należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta jest przewidziana na 120 minut.

Dla gości przygotowano specjalne rabaty:

25 zł na poniedziałki, wtorki i środy KOD: 3DNI25PLN

50 zł na rezerwację dla 5 i więcej osób KOD: GRUPA50PL

Autor: krystian